
Viktor Trojaborg
Wine Director, for Kong Hans Kælder, Henne Kirkeby Kro og Connection by Alan Bates (Michelin)
WSET Niveau 3 & Dansk Sommelier Uddannelse
Mit navn er Viktor Trojaborg, jeg er 30 år gammel og har brugt de sidste 13 år af mit liv i restaurationsbranchen. Min egentlige interesse for vin, opstod for 8 år siden, da min daværende arbejdsgiver foreslog mig tage en vin-uddannelse – dette cementerede min vej ind i vinens verden og jeg påbegyndte min uddannelse på Dansk Sommelier Uddannelse i 2016. Dette har efterfølgende affødt en række uddannelser, og som seneste skud på stammen, har jeg netop afsluttet min sidste eksamen på WSET Diploma i London, hvor fra jeg spændt afventer svar.
Til daglig har jeg min gang som Wine Director for Kong Hans Kælder, Henne Kirkeby Kro og Connection by Alan Bates, hvortil jeg har fornøjelsen af at indkøbe til vores samlede vinkældre og, i samarbejde med vores dygtige head-sommelierer, at sammensætte vinkort og vinmenuer på de respektive restauranter samt sikre at vi i fremtiden, fortsat kan tilbyde de bedste flasker pg dermed bevare vores plads blandt de bedste danske restauranter.
For mig er vin ikke blot blevet en levevej, men også en hobby – Jeg dyrker alle aspekter, fra den tunge teori til den smagfulde blinde vinkel, og har sågar også kultiveret 3 rækker med druer, sammen med et par kompagnoner på en gård oppe i Nordsjælland. Mine ferier tager mig altid forbi et vinområde, og jeg gør en dyd ud af at komme af sted på vinrejser minimum en gang om året, dels for at holde mig opdateret, dels for at kunne dykke ned i kælderen hos vinmagerne og udvide min forståelse for det, der for mig, er blevet kimen til mit levebrød: Vin.