
Michael Stiel
MatzeHead på Restaurant Matthias (Michelin)
Certified Sommelier by Court of Master Sommeliers - WSET Level 3
Det hele startede med madlavningskurser i Nürnberg, hvor jeg er født og opvokset, i en alder af 16 år, bare for sjov. Det, og frem for alt ejeren af denne kokkeskole, havde så stor indflydelse på mig, at han er den, han er i dag. Det tændte gnisten - men kun den første flamme, for det tog yderligere 15 år, før den blev helt tændt.
Efter at være flyttet til Berlin for at studere, have afsluttet en handelsuddannelse og arbejdet inden for dette område i næsten fem år, besluttede jeg at lægge det hele bag mig og skifte branche. Et kort sabbatår, planlagt til et år fra Berlin for at deltage i WSET-programmet, ramte COVID. Nå, men uheldet var ude - jeg blev nødt til at blive i Nürnberg i endnu et år. Men jeg brugte dette år til at udvide sin viden om vin - mens jeg drak ;) Jeg fortsatte med at søge job i cateringbranchen og fik chancen for at komme til samtale på Restaurant Horváth. Og se - efter at være startet som Chef de Rang fik jeg chancen for at overtage Janine Voltaires stilling som sommelier i tillid til Jeannine og Sebastian Frank. Siden da har jeg forsket i og markedsført vine fra Det Vilde Østen. Hans vine er stadig i tråd med Sebastian Franks idé om at fokusere på det tidligere kejserlige og kongelige monarki. Få en slurk vin fra mig på Restaurant Matthias, og opdag, hvad der sker ud over det velkendte.