
Marlene Lund Larsen
Sommelier på Falsled Kro
Vinakademiet Niveau 2
Min vej til vin, startede da jeg begyndte i tjenerlære for godt og vel 14 år siden. Jeg vidste ikke noget og havde heller ikke rigtig smagt så meget dengang, men i takt med jeg begyndte på mine skoleforløb, steg interessen stødt.
Jeg var også så heldig at have nogle dygtige ‘udlærte’ (som det hedder) som hellere end gerne ville lære fra sig. Så årene gik og der blev hele tiden bygget på, og bygget på… og har med tiden fundet ud af hvad jeg syntes der er mest spændende ved vin, og det er: hvorfor smager den enkelte vin som den gør?
Der er nemlig rigtig mange vinkler at dykke ned i. Og det er noget jeg elsker at formidle videre til vores gæster i restauranten, på smukke Vejrø. Det jeg ikke ved om vin, det undersøger og studerer jeg, både for egen videns skyld, men især for bedre at kunne forklare gæsten hvorfor vinen smager som den gør, og hvorfor den evt. passer til maden. Alt sammen er en del af det at yde en god service, i min optik. "Så det er en ’uddannelse’ der aldrig stopper, og det er jo fantastisk ikke?
En god kombination af begge dele, er nok derfor jeg er der hvor jeg er i dag, og ikke at forglemme de gode og dygtige kollegaer – som nok er det allervigtigste.